Myzoom logó

A csillogó szempár és a Zoom licenc esete

Amikor egy vállalat a megfelelő Zoom licenc mellett dönt, akkor ezzel több kecsegtető online lehetőségre is igent mond. Olyan lehetőségekre, amelyekkel, ha él, akkor ezzel a digitális állóvizet is jócskán felkavarja, saját munkakörnyezetét erősítheti. Ezeket a lehetőségeket mutatjuk be most.

Miben hasonlít egy diák és egy irodai munkatárs?

Igen, napjuk nagy részében ülnek, hangulatukat meghatározhatja a tanár, vezető épp aktuális hangulata, világfájdalma.

Mégis van egy jelenség, ami az adott céget, intézményt kiemelheti a szürkeségből.

Ez pedig a csillogó szempár.

Amikor egy diák unalmát felváltja a sugárzó figyelem.

Amikor egy munkatárs számára gyerekjáték lesz a technika használata.

Amikor mindkét szereplőnk elemében érzi magát.

A Zoom licenc előnyeitől tényleg máshogy süt a nap?

Akik használják a Zoom rendszert, azok…És ez a mondat azonnali kiegészítésért kiált. Segítünk is ebben.

Tehát: Akik a saját munkakörnyezetükre szabva használják a Zoom rendszert, azok nagy lehetőségek birtokába kerülnek.

Ezt azért érdemes még jobban kibontani.

Mit értünk saját munkakörnyezet alatt?

Ebben benne van a cég, intézmény máshoz nem hasonlítható légköre, a benne tüsténkedők stílusa, az arculat, a célkitűzések, a napi munka folyamata. És olyan részek, amelyek csak arra a szervezetre jellemzők.

Ezért a Zoom licenc kiválasztásánál bizony elengedhetetlen a fentiek figyelembevétele. Úgy süthet a nap igazán, ha ennek megteremtik a feltételeit. Ezt könnyíti meg a megfelelő Zoom licenc.

Már mutatunk is három példát három területről.

Videokonferencia rendszer
Forrás: poly.com

Amikor a cég megérzi a hétmérföldes digitális lépést – Együtt

Legyen ez a cég 30 fős, hatalmas potenciállal. Tudja ezt a cégvezető is, ezért a Zoom licencek közül kiválasztja a Business-t.

Már a pandémia óta hibrid munkarendben tevékenykednek, sőt a home office miatt egymástól távol lévő munkatársak is együtt tudnak dolgozni.

A hangsúly az együttön van. Ezt tartja szem előtt a vezető.

Mivel a cégben dolgoznak marketingesek, grafikusok, fejlesztők, reklámszövegírók, ezért a közös ötletelés, egyeztetés, áttekintés napi szintű feladat.

A Zoom whiteboard segítségével szerkeszthető rajztáblát használnak, a fontos megbeszéléseket rögzítik, a Zoom chattel pedig száguldanak egymáshoz az információk.

És mi jelenti a habot a virtuális tortán?

A megbeszélések minősége. Nem a folyton órát bámuló, mikor lesz már vége hangulat uralkodik. Hanem a tiszta hang és kép miatt mindenki pontosan láthatóvá és hallhatóvá válik.

Sőt, az esetleges wifikapcsolat-akadozás sem akadály, ugyanúgy megmarad a meetingek zavartalansága.

Amikor a páciens megkönnyebbülhet

Adott egy magánkórház.

De lehet szó bármilyen egészségügyi szervezetről, ahol a kommunikáció a virtuális térben is megvalósítható.

Ebben a szervezetben is lényeges döntést hoznak: Zoom licencet vásárolnak. Így a távol lévő munkatársak is egy előre egyeztetett időpontban tudnak kommunikálni egymással.

Sőt. A páciensek a Zoom rendszeren keresztül fesztelenül, időt rabló várakozás nélkül tudnak konzultálni az orvossal. Ráadásul a betegnek licencet sem kell vásárolnia, de még csak alkalmazást sem kell telepítenie, hanem kényelmesen, könnyedén tud csatlakozni a böngészőből. 

Akár a klinikai vizsgálatokat is lehet értékelni vagy akár egy műtétről úgy konzultálni, hogy a páciensek minden lényeges kérdésre választ kapjanak.

Ezeknek a lehetőségeknek végeredménye pedig a megkönnyebbült páciens és a szervezeten belüli felhőtlen együttműködés.

Tényleg létezik csillogó szemű diák?

A pandémia a magyar iskoláknak is óriási kihívást jelentett.

Hall engem, tanárnő? Fiacskám, kapcsold már be a kamerát! Jaj, elnézést, nem engedett belépni a Zoom.

És ez csak néhány gyöngyszem a zavaros virtuális tengerben.

Azonban sok oktatási intézmény rájött (középiskolák, egyetemek, magániskolák), hogy igenis lehet tanárt, diákot lelkessé tevő rendszerben tevékenykedni.

A megfelelő Zoom licenc pedig teret ad ehhez:

Értékes tartalmakat oszthatnak meg látványos módon, a Zoom eszközök által közösen ötletelhetnek, az okostáblán ábrákat, szövegeket szerkeszthetnek.

A távoktatás is magasabb szintre kerülhet, hiszen pl. a prezentálás is jócskán túlmutat azon, hogy egy diák a kamera elé áll és megpróbálja a többieknek szemléltetni a tananyagot, elképzeléseit. Sőt, akár kisebb csoportokra is lehet osztani a társaságot a breakout roomok segítségével, ahol a csapatok egy kihíváson dolgozhatnak közösen.

Itt az „okosfunkcióknak” köszönhetően olyan közös élményben lehet része a résztvevőknek, aminek végeredménye az a vágyott állapot, ami két szóval jellemezhető: csillogó szempár.

Zoom licences gyorstalpaló

Itt Super Mario-szerűen lehet szinteket lépni.

Az ingyenes verzióban ugyancsak 40 percig maradhatunk „hívásban”, de privát és csoportos megbeszélést is folytathatunk. Már ezen a szinten is lehet szerkeszthető rajztáblát használni, ábrákkal, vázlatokkal ügyeskedni.

Megjegyzés: A 40 perces időkorlát csak akkor van, ha mi szervezzük az “ingyenes” meetingeket. Pl. ha a fizetett licenccel rendelkező oktató szervez meetinget, akkor az ingyenes licenccel rendelkező diák 40 perc után is bent maradhat az online órán. 

A PRO szintet kisebb csapatok számára találták ki. Itt akár már 9 licenc vásárlásra is van lehetőség, és már a cég, intézmény arculatára szabhatjuk a rendszert.

A Business szinten lévők már 10-99 licenc közül választhatnak fiókonként, és 1000 résztvevőig is szervezhetnek videokonferenciákat, webináriumokat.

Abszolút a nagyvállalatoknak találták ki az Enterprise szintet, ahol szintén 1000 főig bővíthetők az online rendezvények és olyan funkciókat lehet használni, ami egy gigacég számára is áttekinthetővé teheti a digitális működést.

Videokonferencia közben
Forrás: poly.com

Ahol csillognak a szemek- Három cég a Zoom licenc vonzásában

A 4IG-nál egyértelmű volt a cél. A cégen belül egyszerűen tudjon minden munkatárs kapcsolódni egymáshoz. Erre azért volt szükség, mert a cégcsoport életében történő fontos infókat így akarták azonos időben eljuttatni mindenkihez.

Először egy bemutatóteremben mutattuk be a rendszert, aminek könnyű kezelhetőségéről meg tudtak bizonyosodni. Olyan funkciók nyerték el a tetszésüket, mint pl. a webinar belépéshez szükséges hitelesítés és az eseményen való részvételhez kötött regisztráció.

Mivel költözés kellős közepén voltak, ezért egy mobil megoldást tettünk lehetővé és olyan eszközösszeállítást, amelynek alkotóelemei egy kis táskában is elférnek.

Az eredmény pedig? Sok- sok pozitív visszajelzés és a külön öröm, hogy önállóan, egyszerűen tudják használni a rendszert.

A Semmelweis Egyetemen (1.számú Patológiai és Kísérleti Rákkutató Intézet) a bonctermet korszerűsítettük úgy, hogy az egyetem más intézményeivel is lehetőség nyíljon a konzultációra és az oktatásra.

Itt a Zoom rendszert integráltuk meglévő orvosi alkalmazásokkal, berendezésekkel és interaktív kijelzőkkel.

A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemen pedig a fő cél az oktatás online térbe való „átterelése” volt még a pandémia idején. A kétképernyős rendszerrel a tanárok és a diákok között könnyedén ment a kommunikáció. A tanárok pedig utazás nélkül tudták megtartani az óráikat a különböző campusok hallgatóinak.

Összegzés

A megfelelő Zoom licenc megtalálása fontos momentum a cégek, intézmények életében.

Az első lépés mindig azzal kezdődik, hogy feltérképezzük a célokat, igényeket, megismerjük az adott munkakörnyezetet. Csak ezután fogunk hozzá a tervezéshez, megvalósításhoz.

Az egymásra épülő lépések pedig azt eredményezik, hogy a cég, intézmény munkatársai csillogó szemmel használhatják a technikát, az egész rendszert.

Amennyiben az Ön cége, intézménye is szeretne csillogó szemű munkatársakat, diákokat, miközben könnyedén használják a Zoom rendszert, keressen bennünket bátran!