Myzoom logó

Ezért kiváló megoldás a Zoom videokonferencia rendszer

Mára egyértelműen látható, hogy egy megfelelő  videokonferencia rendszer a pandémiát követően is a cégek, intézmények kulcsfontosságú „szereplőjévé” vált. Mégis mintha sokak számára kiaknázatlan lenne ez a terület, az online platformok világa. Nézzük csak, milyen lehetőségei lehetnek a videókommunikációt (ki)használva!

Önnek is ismerősek a következő kijelentések?

Hallotok? Kapcsold be a képet! Hogy tudom bekapcsolni a mikrofont? Nem látlak. Elküldted a linket?

A Covid rákényszerítette a vállalatokat a távmunkára, a hibrid megoldásokra. Egyes oktatási és egészségügyi intézmények is igyekeztek lépést tartani a változással. A diákokkal és a páciensekkel való kapcsolattartás érdekében digitális platformok térnyerése vált realitássá.

Na de vajon hányan használják ki a videkommunikációs rendszerekben rejlő potenciált?

Természetesen erre hiába is várnánk választ, noha rosszindulat nélkül sejthető, hogy sokan birtokában vannak a megfelelő rendszernek, csak éppen nem élnek értékes lehetőségekkel.

Nézzük csak, mik ezek a lehetőségek pontosan! Ebben a cikkben 11 olyan meggyőző okot mutatunk be, amelyek miatt a Zoomos videokommunikáció létfontosságú szerepet játszhat a cégek, intézmények életében.   

1. Céges eredményeket serkentő együttműködéseket hozhat létre

Vannak olyan cégek, ahol a munkatársak egymástól fizikailag távol helyezkednek el. Pl. home office-ban dolgoznak vagy éppen az irodák egymástól több száz kilométerre találhatók. 

Elengedhetetlen, hogy pl. egy grafikus, mérnök vagy cégvezető prezentálni tudja ötleteit, meg tudja mutatni a vállalat irányelveit, az ügyfelek elképzeléseit. A Zoom rendszerek lehetővé teszik, hogy egyszerre többen tudjanak egy dokumentumon dolgozni anélkül, hogy fizikailag egy térben lennének.

2. Erősítheti a csapaton belüli kommunikációt

Tanulságos példa a 2020 márciusában, Simon Sinek által feltöltött videó a YouTube-ra, amelyben a világhírű író, inspirációs előadó és cégvezető éppen a munkatársaival kommunikál. Pontosabban teret ad arra, hogy minden kollégája kifejezhesse önmagát, megoszthassa gondolatait a videokommunikációs rendszer segítségével.

Ebben az ominózus videóban mindenki otthonról jelentkezik be, a kiváló kép-és hangminőségnek (és persze a csapategységnek) hála, a résztvevők tisztán hallják és látják a másikat. A videokommunikációs eszközök tudatos használatával tehát növelni lehet a csapaton belüli elkötelezettséget és értékes, tartalmas beszélgetések hozhatók létre.

3. Időt és pénzt takaríthat meg

Az online meetingek és webináriumok remek alternatívát jelentenek fontos céges találkozók, szemináriumok, workshopok tartására. Ezeken az online eseményeken találkozni lehet a virtuális térben az ügyfelekkel, érdeklődőkkel, üzleti partnerekkel.

Különösen ebben a recessziós helyzetben lehet pénztárcakímélőbb megoldás az online interakció, hiszen borsos benzinköltséget, drága repülőjegyet lehet így megtakarítani. Ráadásul az utazással töltött időt is meg lehet spórolni a videokommunikációs rendszernek köszönhetően.

4. Problémamegoldást tesz lehetővé

Körülményes e-mailezés, vég nélküli telefonálás, döcögős egyeztetés helyett a videokonferencia során mindenki egyszerre láthatja és hallhatja az ötletek, elképzelések prezentálását. Sőt, a képernyők megosztásával, a feladatok pontról pontra való átbeszélésével gyorsan, hatékonyan lehet lebonyolítani az online meetingeket.

5. Értékes interjúk, megbeszélések hozhatók létre

Számos vállalat bonyolít le online platform segítségével állásinterjúkat. Arra is van példa, hogy a diákok egy-egy kurzus végén virtuális térben mutatják meg a tanultak alkalmazását vagy akár az orvos-páciens konzultációra videós meetingen kerül sor.

6. Növelheti a termelékenységet és a hatékonyságot

Az idő és pénz megtakarításáról már esett szó. Egy cég számára rengeteget jelenthet, ha meglévő és új ügyfeleivel, munkatársaival gördülékenyen tud online rendszeren keresztül kommunikálni. Eredményes partneri kapcsolatok tarthatók fenn, értékes üzleti kapcsolatok megteremtése valósulhat meg a videokonferencia rendszer segítségével.

7. Rugalmas lehetőségeket biztosít

A Zoom rendszerében a Whiteboard alkalmazással közös munkára, ötletelésre, kreatív kivitelezésre van lehetőség. A csapattagok egy része akár breakout roomokban oldhat meg mikrofeladatokat, amiket aztán prezentálhatnak az egész team számára. Lehetőség van chatüzenetek küldésére, üzleti tervek, célkitűzések vizuális bemutatására is.

8. Egyszerűen kezelhető az első pillanattól kezdve

Lehet sokak rémálmaiban visszatér az ominózus 2020 tavasza, amikor még mindenki a ’próbálkozom, kísérletezem az online rendszerekkel’ szakaszát élte. Sőt, egyes digitális platformok kezelhetősége még mindig sokaknak bonyolult művelet, kivéve akkor, ha már az elejétől kezdve átlátható, könnyedén kezelhető a rendszer.

Ilyen a Zoom is, hiszen, felhasználóbarát kezelési felületet nyújt, ami az első pillanattól kezdve megkönnyíti az online kommunikációt.

9. Munkakörnyezetre és arculatra szabható

Más beállításokra van szüksége egy pár fős informatikai csapatnak, mint egy nagyobb IT cégnek. A Zoom egyik erőssége kétségkívül az, hogy az adott munkakörnyezetre szabható rendszereket biztosít. Sőt, akár a vállalat arculata is kihangsúlyozható a videokommunikáció által, hiszen logók, vállalati emblémák, branddel kapcsolatos elemek megjeleníthetők pl. az üzleti partnerekkel folytatott online megbeszélés során, ami emelheti a cég imázsát, pozitív megítélését.

10. Élvezetes élő események hozhatók létre

Akadozó hang, nehézkes csatlakozás, homályos kép. Mintha egy jobb sorsra érdemes videokonferenciáról szóló visszajelzéseket olvasnánk. Egyáltalán nem egyszerű feladat az online rendezvények lebonyolítása.

A Zoom segítségével azonban olyan HD minőségben vezényelhető le egy webinárium, mintha okostévén néznénk, sőt akár még Facebookra is streamelhető az esemény, amely minél több látogató elérését teszi lehetővé.

11. Akár 10 ezer résztvevőt is fogadhat

Mekkora előny és lehetőség az, ha egy cégnek nem kell azon gondolkodnia, hogy egy kulcsfontosságú online eseményen hány fő érkezése biztosított. Mert legyen szó egy országhatárokon átívelő üzleti eseményről, nagyobb létszámú videokonferenciáról, érdeklődők sokaságát magában foglaló webináriumról, megnyugtató, ha korlátlanul lehet fogadni a látogatókat.

A Zoom rugalmas licenceinek köszönhetően nem kell kicsiben gondolkodni, hiszen nagy az online konferenciák befogadóképessége. Pl. a Zoom for Webinars szolgáltatás lehetővé teszi, hogy akár 10 ezer résztvevő regisztrálhasson az eseményre

+ 1: A szó elszáll, de a képpel együtt mégis megmarad

Előfordulhat, hogy valaki lemarad az online rendezvényről vagy éppen újra megtekintené, meghallgatná a videokonferencia felvételét. Egyes videokonferencia-platformok, például a Zoom és a Microsoft Teams is rögzítési funkciókkal is rendelkeznek, így akár utólag is megnézhető a virtuális esemény.

Ezek a felvételek ráadásul utólag megvághatók, célközönséget megszólító marketinganyagok készíthetők belőlük. Természetesen mielőtt rögzítenénk a felvételeket, mindenképp tájékoztatni kell a résztvevőket arról, hogy csak a beleegyezésükkel nyomjuk meg a record gombot.

Videokommunikációs összegzés

A videokommunikáció hatékony használatával az adott cég, intézmény felbecsülhetetlen előnyök birtokába juthat:

1. Céges eredményeket serkentő együttműködéseket hozhat létre.

2. Erősítheti a csapaton belüli kommunikációt.

3. Időt és pénzt takarít meg.

4. Problémamegoldást tesz lehetővé.

5. Értékes interjúkat, megbeszéléseket bonyolíthat le.

6. Növelheti a termelékenységet és a hatékonyságot.

7. Rugalmas lehetőségeket használhat ki.

8. Egyszerűen kezelhető.

9. Munkakörnyezetre és arculatra szabható.

10.  Élvezetes élő események hozhatók létre.

11.  Akár 10 ezer résztvevőt is fogadhat.

+1: Utólag is visszanézhető online esemény hozható létre, amely marketingcélokra is felhasználható.

Amennyiben Ön is szeretne olyan videókommunikációs rendszert létrehozni, amelyben a fenti előnyök egytől egyig megvalósulhatnak, keressen minket bátran!